perjantai 20. joulukuuta 2013

Hulivilipojan joulutoivekonsertti

Kovat paketit, vanhat pukit ja pipariherkut – joulu on vähintään yhtä monitulkintainen juhla kuin munarikas pääsiäinen. Sen kunniaksi hulivilipoika tarjoilee kauden kieroutuneimman soittolistan, joka tyydyttää kuin ranskalainen jouluhalko.


Ensimmäisenä estradin valtaavat The Weather Girlsin tytöt, jotka kaipaavat pukilta kuusen alle kunnon miestä. Dear Santa (Bring me a man this Christmas) -videossa on taatusti enemmän vilinää vilskettä ja helinää helskettä kuin tonttujen jouluparaatissa. Sen jälkeen jatketaan camp-hengessä ja kuunnellaan kaksi Ruotsin euroviisua: Kikki Danielssonin Idag & imorgon ja Sanna Nielsenin I’m in love. Kappaleet eivät sinänsä ole joululauluja, mutta kyllä niissä joulun kellot kajahtelevat oikein komeasti ja kimallettakin riittää vailla muille jakaa.


Naisten jälkeen ääneen pääsevät homopopin pioneerit Neil Tennant ja Chris Lowe eli Pet Shop Boys. Duon joulu-ep:ltä kuullaan kappaleet It doesn’t often show at Christmas ja All over the world, johon on lisätty joulukierroksia Tšaikovskin Pähkinänsärkijä-lainoilla. Pet Shop Boysin manttelinperijät, Hurtsin Adam ja Theo, synkistelevät heti perään komeassa joulusinglessä All I want for Christmas is New Year's Day.

Arkirealismia ja joulun ihmeitä tarjoaa toisen klassisen homopopduon Erasuren uunituore musiikkivideo Make it wonderful. Sen jälkeen kuullaan ruotsalaisen Brainpool-yhtyeen antijoululaulu The last Christmas ja Eurythmicsin Miracle of love, jotka tuovat jouluun hyvin erilaista rauhan sanomaa.

Hulivilipojan kuusessa sammakkoprinssi odottaa suutelijaa.
Maailmanparannuksen jälkeen heittäydytään suorastaan raamatullisiksi. Ensin Frankie Goes to Hollywood esittää klassikkonsa The power of love, jonka videon joulukuvaelma toimii hyvänä aasin(!)siltana CeeLo Greenin versioon vähemmän tunnetusta mutta sitäkin kauniimmasta joululaulusta Mary did you know. Hyperuskonnollinen kappale yltää suorastaan musikaalimaisiin mittoihin ja lämmittää siten lavan naapurimaan uudelle gaydiivalle Sarah Dawn Finerille, joka tulkitsee Louise Hoffstenin kanssa kappaleen Winter song.

Loppusuoralla vaihdetaan vapaalle, kun ääneen pääsevät Lontoon gaykuoro kappaleessa Coming out at Christmas sekä Seattlen mieskuoro ja paikallinen dragtähti Arnaldo. Jälkimmäiset tulkitsevat vähäpukeisten könsikkäiden tuella Eartha Kittin, Madonnan ja Kylien aiemmin tunnetuksi tekemän joululaulun Santa Baby. Sen perään kuullaan homosaunojen vakiesiintyjänä uransa aloittanutta Bette Midleriä, joka valmistautuu ottamaan uuden vuoden vastaan kappaleessa What are you doing New Year's Eve.

Viimeisen sanan saavat Cher ja Rosie O’Donnell lesboviboja tarjoavassa duetossa Christmas (Baby, please come home) sekä dragdiiva RuPaul, joka luikauttaa klassisen joululaulun sukupuolineutraalin uustulkinnan I saw daddy kissing Santa Claus.

Näiden laulujen Hulivilipoika toivottaa lukijoilleen oikein juhlavaa joulua ja villiä vuotta 2014.

1 kommentti: